• Пробиотици ProLact - космическите храни | София: 088 5205153 | Пловдив: 032/621902

Новини

  • 31.01.2022

Видео: Пробиотици ProLact в дерматологията с д-р Емил Стоименов

Д-р Емил Стоименов е лекар-специализант по кожни и венерически болести. Още в началото на обучението си се влюбва в естетиката и днес работи в една от водещите клиники по естетична дерматология – Aesthederm. Вярва, че красотата и здравето трябва да вървят ръка за ръка, затова активно участва в семеен бизнес за внос на най-висок клас филъри и апарати за естетични дерматологични процедури.

"Здравето отвътре личи отвън". Вярна ли е тази сентенция и какво да направим, за да подпомогнем външния си вид "отвътре-навън"?

Вътрешното или физиологичното стареене се дължи на генетични и хормонални фактори, свързани с промени в микрофлората, повишаване на pH-то на кожата, намалено съдържание на липиди в роговия слой, намалено абсорбиране на реактивни кислородни видове и по-голяма металопротеиназна активност. Някои клинични характеристики на вътрешното стареене са изсушаване, отпуснатост, фини бръчки и атрофия на кожата. Външното стареене се ускорява от оксидативния стрес, под формата на UV радиация (UVR), травми, замърсяване, инфекции и тютюнопушене. Излагането на UV лъчи е най-значимата причина за външно стареене.

Пробиотиците са живи микроорганизми, които предоставят множество ползи за здравето на човека. Те влияят положително на храносмилането и могат да подпомогнат имунната система. Едва наскоро беше разкрит потенциалът им в стареенето, красотата, фотоувреждането и здравето на кожата. Най-често използваните щамове пробиотици в естетиката са Лактобацилите, които естествено обитават стомашно-чревния тракт.

Пробиотиците на българския производител ProLact съдържат милиарди живи бактерии. Те се борят с оксидативния стрес, като по този начин ни помагат да останем млади за по-дълго. ProLact Aloe е пробиотична храна, обогатена с екстракт от Алое Вера, който има доказани свойства в грижата за кожата и подпомага вътрешната хидратация. Друг много добър пробиотик, който може да помогне в борбата срещу стареенето, е ProLact Detox+, който съдържа екстракт от силимарин. Той доказано подпомага работата на черния дроб.

Повече информация във видеото

© ПроЛакт Трейд ЕООД 2004-2024. Всички права запазени!
Официален разпространител за България на пробиотици ProLact