• Пробиотици ProLact - космическите храни | София: 088 5205153 | Пловдив: 032/621902

Новини

  • 16.04.2021

Видео: д-р Савова - COVID-19, бременност и ваксинация; чревния микробиом и пробиотиците

Д-р Даниела Савова е акушер-гинеколог с повече от 20 години опит. Управител е на Медицински център „репродуктивно здраве“ към Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Занимава се с репродуктивно здраве и прилага успешно иновативни техники за асистирана репродукция, въвеждайки метода за нанасяне на микролезии върху маточната лигавица, с цел подобряване имплантацията на ембриона. Мечтала е да стане или лекар, или адвокат. Но лекарската професия й приляга повече, защото по природа е по-емоционална и се отдава на работата с цялото си сърце. Нейната мисия е колкото може повече жени да чуят свещените думи „мамо“.

Скорошни изследвания сочат, че присъствието на определени щамове в чревната и влагалищната флора има много по-голямо значение за фертилността на жената, отколкото се предполага. Това е нова и обещаваща стратегия за оптимизиране на репродуктивното здраве, включително и в случаите, когато се пристъпва към методите на асистирана репродукция. Лактобацилите могат да изиграят ключова роля в поддържането на баланса в репродуктивната система на жената, в посока на по-успешна имплантация и забременяване. Възможните механизми на благоприятното действие на лактобацилите във влагалището включват модулиране на имунния отговор и промяна на микро-средата, която става по-малко възприемчива към патогенни микроорганизми. Лактобацилус Рамнозус се свързва най-много с репродуктивното здраве. Той потиска развитието на болестотворни механизми и се свърза с по-ниска честота на бактериална вагиноза, освен това, благодарение на секрецията на биоактивни вещества, той може да блокира аглутинацията на сперматозоидите, предизвикана от различни патогени. Лактобацилус Рамнозус, както и други полезни бактерии, се съдържат в пробиотика ProLact Biostim, който е изключително добро средство за балансиране на микробиома, както в червата, така и във влагалището.

Балансирането на микробиома и заселването му с „полезни“ бактерии също е от значение за подпомагането на по-бързото зачеване. Например, Лактобацилите произвеждат и вещества, които могат да предпазят сперматозоидите от липидна перооксидация, а тя е фактор, понижаващ подвижността и жизнеспособността на сперматозоидите. При жените, Лактобацилите осигуряват, защита както срещу микроорганизми от външната среда, така и от такива, които се намират нормално във влагалището, но могат да предизвикат инфекции. Това е така, защото те образуват млечна киселина и водороден прекис. Затова е добре да се приемат и натурални пробиотици, каквито са тези на българския производител ProLact. Имат специална серия за жени, които искат или вече са заченали – ProLact Prenatal.

Повече информация във видеото

© Дафлорн МЛМ ЕООД 2004-2023. Всички права запазени!
Официален разпространител за България на пробиотици ProLact