Любимата серия пробиотици за цялото семейство е с ново име, но със същия уникален състав. Разберете повече и за селекцията от пробиотични бактерии в двата продукта ProLact Family и ProLact Family+.
Знаете ли, че нашите клиенти никога не се обаждаха в офиса, за да поръчат ProLact BioStim по име... Винаги казваха "Искаме от пробиотика за цялото семейство!".
Това е и причината да решим да преименуваме пробиотиците от серията ProLact BioStim на ProLact Family. Защото те са създадени точно с тази цел - да бъдат подходящи за малки и големи. Искрено се гордеем с това, че пред последните 2 години се превърнаха в едни от най-любимите ви наши продукти.
Пробиотичната храна ProLact Family
ProLact Family+ е пробиотик в капсули:
А ето какви са ползите от пробиотичната храна и пробиотика в капсули от серията ProLact Family
Днес ще ви разкажем малко повече за трите специално селектирани пробиотични щама в ProLact Family
Българската пробиотична бактерия е открита за първи път през 1905 г. от Стамен Григоров. Той изследва традиционното българско кисело мляко и открива, че подквасването се дължи на една пръчковидна и една кълбовидна бактерия. По-късно, пръчковидната бактерия е наречена Лактобацилус Булгарикус, а кълбовидната – Стрептококус Термофилус.
В своите трудове, известният учен Иля Мечников свързва дълголетието на българския народ с консумацията на кисело мляко. Той първи създава лекарство с Лактобацилус Булгарикус. През 1908 г. получава Нобелова награда за откритията си.
Лактобацилус Рамнозус е пробиотична бактерия, уникално адаптирана към това да оцелява в киселинна среда. Тя успешно преминава пред ниското Ph на стомаха и се захваща за чревната лигавица, където колониализира.
Освен със здравните си ползи, Лактобацилус Рамнозус е широко използван в производството на много сирена, кашкавали и други млечни продукти, защото придава много приятен нежен млечно-сметанов вкус.
Макар да е от семейството на Стрептококите, Стрептококус Термофилус е добра пробиотична бактерия. Тя има синергичен ефект с Лактобацилус Булгарикус, защото му осигурява фолиева и мравчена киселина, която се използва за пуриновия синтез.
© ПроЛакт Трейд ЕООД 2004-2024. Всички права запазени!
Официален разпространител за България на пробиотици ProLact